maanantai 10. elokuuta 2015

Simppeli kesäkurpitsasosekeitto



Sain eilen kesäkurpitsaa suoraan pellosta kerättynä, todellista lähiruokaa ja luomuakin ilman virallista leimaa. Tänään siis ruoaksi kesäkurpitsasosekeittoa. Googlasin perusohjeen, jota lähdin soveltamaan kaapista löytyvien ainesten mukaan. Tuli todella hyvää, lapsillekin maistui, osalle jopa toinenkin lautasellinen.


                                Kesäkurpitsasosekeitto

                                1 kesäkurpitsa, noin 500g
                                1 sipuli
                                 loraus ruokaöljyä
                                 pala sulatejuustoa (Koskenlaskijaa tässä tapauksessa)
                                 kasvisliemikuutio (käytän reformin luomuversioita)
                                 timjamia, basilikaa ja sitruunapippuria


Kuullota pilkottua sipulia hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja noin puoli litraa vettä sekä kasvisliemikuutio kun vesi kiehuu. Anna kiehua noin varttitunti. Lisää mausteet ja sulatejuusto. Kun juusto on sulanut ja kesäkurpitsat ovat pehmeitä, soseuta sauvasekoittimella.                                              
                                           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti